... Tady jste doma

KRABIČKOVÁNÍ

23.03.2020 3260
Co to je ?

Krabičkování je unikátní projekt, který si klade za cíl podpořit školní jídelny a jejich strávníky v době pandemie. Projekt si klade za cíl informovat a podpořit stravovací provozy a strávníky a  vytvořit komplexní databázi informací, které pomůžou jednoduše a komplexně zavést výrobu a distribuci krabičkové stravy.

 

Pro koho je to vhodné. Je to vhodné pro každého?

Krabičkování je vhodné pro každou školní jídelnu, která chce poskytnout svým strávníkům stravu i v době, kdy nejsou z nařízení státu přítomni ve školských zařízeních. 

Krabičkování ocení jistě i senioři, kteří byli doposud zvyklí na komfort stravy ze školní jídelny a nyní jim daná situace zkomplikovala život - jako riziková skupina musí chodit do obchodů a vystavovat se tak zvýšenému riziku nákazy.

 

Proč začít?

Především pomoc druhým v době, kdy je to nejvíce potřeba, ale i udržení kontaktu se strávníky, splnění finanční bilance, neprovařování či zisk z doplňkové činnosti.

 

Jak začít?

Na toto téma jsme pro Vás připravili článek zde

 

Hygienická opatření

Hygienická nařízení jsou sepsána zde.

Náš tip: Máte -li možnost, rozdělte svůj tým na 2 a více samostatných týmů, které budou fungovat zcela nezávisle a pokud možno se vůbec nebudou potkávat. Vyvarujete se tak "výpadku" celého týmu v případě, že by se někdo z týmu dostal do karantény. V případě rozdělení týmu na více skupin si tak zajistíte plynulý provoz Vaší jídelny.

 

Máte dotaz, potřebujete poradit?

Podívejte se do databáze nejčastějších dotazů a jestli tam odpověď nenajdete, neváhejte se na nás obrátit.
Chci se podívat do databáze.         Mám dotaz.

 

Už krabičkujete? Ukažte světu, že pomáháte.

Chcete být přidáni na mapu a do seznamu jídelen, které krabičkují? Přidejte se zde.


Reportáž z jídelny, která krabičkuje je pro Vás připravena zde.

 

Další odkazy ke krabičkování

Na co se zaměřit, než začnu? Čtěte zde.

Krabičkování a hygiena. Čtěte zde.

Krabičkování - otázky a odpovědi. Čtěte zde.

Mapa krabičkování. Podívejte se, kdo krabičkuje a přidejte se na mapu. 

 

Podívejte se na webinář, ve kterém Vám vše vysvětlíme

Hosty tohoto vysílání jsou specialisté na hygienu, legislativu a vedoucí školních jídelen, které mají s krabičkováním vlastní zkušenost.

V tomto webináři se dozvíte, co to vlastně krabičkování je, jak s ním začít, jak je to s hygienou a legislativou nejen v době epidemie.
Vedoucí školních jídelen se s vámi podělí o zkušenost, jak ony sami zavedly krabičkování do praxe a jak to u nich v tuto chvíli funguje.

 

2. živé vysílání na téma KRABIČKOVÁNÍ vysíláme 26.3. v 10:00

 

DŮLEŽITÉ ODKAZY

Preventivní patření a doporučení během pandemie jsou popsány zde

Důležité odkazy k pandemii Covid-19 jsou shromažďovány na webu Jídelny.cz

Jedinečný projekt, jak se spojit se svým lékařem se jmenuje ulekare.cz

Dnes, více než kdy jindy, je důležité si rozmyslet, jestli navštívíte svého lékaře osobně, či mu zavoláme. V případě příznaků na virové onemocnění Covid-19, prosím kontaktujte svého vedoucího pracovníka a lékaře. V žádném případě nechoďte k lékaři - hrozí, že nakazíte sebe či ostatní. V případě, že půjde o život, volejte linku 155.

 

Jak je to vlastně s Covid-19? Rozhovor s předním epidemiologem stručně a přehledně.