... Tady jste doma

Články

Nejčastěji kladené otázky spojené s KRABIČKOVÁNÍM

01.04.2020 22
Často se nás ptáte, jak začít, co je vše potřeba zařídit, kde získáte informace a kdo Vám se vším pomůže. Proto jsme pro Vás vytvořili tuto databázi nejčastějších dotazů, kterou neustále aktualizujeme.   KRABIČKY A BALENÍ STRAVY ...

Mapa krabičkování

30.03.2020 158
Do projektu KRABIČKOVÁNÍ se již zapojily desítky školních jídelen z celé ČR a nově se k této iniciativě přidalo i Slovensko.   Na tomto místě najdete přehled všech školních jídelen, které se přidaly do projektu a chtěly být zveřejněny, ab ...

KRABIČKOVÁNÍ

23.03.2020 607
Co to je ? Krabičkování je unikátní projekt, který si klade za cíl podpořit školní jídelny a jejich strávníky v době pandemie. Projekt si klade za cíl informovat a podpořit stravovací provozy a strávníky a  vytvořit komplexní databázi ...

KRABIČKOVÁNÍ - na co se zaměřit, než začnu

23.03.2020 259
Co musíte zařídit na jídelně, než začnete vydávat jídlo do krabiček? Nejprve je třeba se zamyslet nad tím, jaké jsou Vaše možnosti. Dobrou zprávou ale je, že ve své kuchyni nemusíte nic měnit - veškeré znalosti a dovednosti máte ...

Krabičkování a hygiena

22.03.2020 205
Příprava pokrmů tzv. „s sebou“ přes okénko autor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D.   Jaké obaly zvolit Pokrmy je nutné, z důvodu prevence šíření onemocnění, plnit (vydávat) jen do nových, nepoužitých obalů (tj. nevydávat pokrmy do st ...

Svačinky na celodenní výlety a jak na ně

04.03.2020 66
Je povinností jídelny poskytovat stravu na celodenní výlety? Kdo nese odpovědnost za hygienickou nezávadnost jídla v době od vydání jídla z jídelny do doby konzumace? Co dělat, když pro specifické podmínky plánovaného výletu neumí škol ...

Existuje ideální velikost skladových zásob?

04.03.2020 86
Co dělat, když se řediteli školy nelíbí, že máte příliš velkou zásobovanost skladu? Lze vůbec určit ideální velikost skladových zásob? V jedné školní jídelně s 500 strávníky se po uzávěrce zjistilo, že je na skladě zboží v hodnotě 130.000 Kč ...

Manuál pro dietní stravování

20.02.2020 15
Zavedení dietního stravování ve vašem stravovacím provozu může být snadné! Stačí využít manuálu k realizaci dietního stravování. Pro řadu nutričních terapeutů je problematika školního stravování nová a z různých důvodů pak z jejich strany do ...

Rozbory pitné vody, čí je to povinnost?

18.02.2020 12
Rozbory pitné vody může nechat provést každý provozovatel potravinářského provozu. Víte, kdo má zodpovědnost za kvalitu pitné vody? Doslechli jste se nebo Vám bylo dokonce nařízeno udělat rozbory pitné vody ve stravovacím provozu? Kladete ...

Vy se ptáte, Tým expertů Vám odpovídá

15.02.2020 29
Zde najdete výňatek z databáze častých dotazů, na které se nejčastěji ptáte. Celá databáze je dostupná v aplikaci Tým Expertů. Pro přístup k dotazům je nutné se do databáze zaregistrovat.   Může zřizovatel nařídit sdílení školní jídelny s ...

Alergeny a vše, co byste o nich měli vědět

09.01.2020 13
Co vše musí informace o alergenech obsahovat a na co si dát pozor? Víte jak správně informovat strávníka o alergenech obsažených ve Vámi podávaných pokrmech?   Potravinové alergeny, které musí být deklarovány Nařízení (EU) č. 1169/2 ...